خواص بی نظیر جو 

خواص بی نظیر جو

جو می‌تواند یک پروتئین کامل در رژیم غذایی افراد باشد. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر رژیم غذایی ما حاوی مواد مغذی مهم نبوده است یکی از مهمترین مواردی که اغلب نادیده گرفته می‌شود فیبر است. جو یک منبع عالی برای فیبرهای محلول و نامحلول است و همین امر شما را مطمئن می‌سازد که جو سرشار از مزایای زیاد برای سلامتی بدن است. قبل از اینکه سراغ مزایای جو برویم باید بدانید که این ماده را می‌توان به صورت‌های مختلفی هم‌چون سوپ، سالاد و حتی در مرغ مورد استفاده قرار داد. 

مصرف جو روده و دستگاه گوارش را سالم نگه می‌دارد

همانطور که قبلا نیز گفتیم جو سرشار از فیبر است و می‌تواند بدن شما را از سموم پاکسازی کند این ماده منبع غنی از فیبر است و می‌تواند به عنوان منبع سوختی برای باکتری‌های خوب موجود در روده عمل کند. این باکتری‌ها به تخمیر شدن محتوای فیبر در بدن کمک می‌کند. 
در نتیجه اسید بوتیریک تشکیل می‌شود که سوخت اصلی و اولیه برای سلول‌های روده است جو همچنین برای سالم نگه داشتن سلامت کلی روده بسیار موثر است. با وجود سلامت کلی روده، جو به کاهش زمان اجابت مزاج کمک خواهد کرد و همین امر شکم شما را تمیز می‌کند این ماده می‌تواند خطر سرطان روده بزرگ و بواسیر را کاهش دهد. 

از بروز سنگ کیسه صفرا جلوگیری می‌کند

جو می‌تواند به خانم‌ها در پیشگیری از توسعه سنگ کیسه صفرا کمک فراوانی بکند. از آنجایی که این ماده سرشار از فیبر نامحلول است می‌تواند به کاهش اسید صفراوی کمک کند و همین امر موجب افزایش حساسیت به انسولین و کاهش سطح تری گلیسیرید خواهد شد. 

از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند

فسفر و مس موجود در جو می‌تواند سلامت کلی استخوان‌ها را تضمین نماید. محتوای فسفر در جو در درمان و نگهداری از استخوان و دندان‌ها موثر خواهد‌بود اگر به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستید این ماده می‌تواند به عنوان یک درمان طبیعی محسوب شود.
آبی که از ناحیه جوشاندن جو بدست می‌آید ۱۱ برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد. کلسیم یکی از عناصر ضروری برای محافظت از استخوان‌هااست. منگنز موجود در آن به همراه ویتامین B کار می‌کند و می‌تواند سلامت روده را تضمین نماید. بدن ما برای محافظت طبیعی از استخوان‌ها به منگنز نیاز دارد. 

از سیستم ایمنی بدن محافظت می‌کند

ویتامین C موجود در جو دو برابر بیشتر از پرتغال است این ویتامین می‌تواند به قوی شدن سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به آنفلونزا مفید باشد. آهن موجود در آن می‌تواند حجم خون را بهبود ببخشد و از بروز کم خونی و خستگی جلوگیری نماید. این ماده به عملکرد مناسب کلیه کمک میکند و در توسعه سلولها ضروی است علاوه بر ،این جو حاوی مس است که در تشکیل هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون دخیل است. 

سطح کلسترول خون را کنترل می‌کند

فیبر نامحلولی که در فیبر وجود دارد می‌تواند به کنترل سطح کلسترول خون کمک کند جو حاوی فیبرهای محلول و نامحلول است و به خاطر خواص کم کلسترول و کم چربی اش توصیه می‌شود 

دیابت را کنترل می‌کند

جو می تواند دیابت نوع ۲ را کنترل کند با اینحال ما می‌توانیم با کاهش وزن و انجام فعالیت‌های ورزشی و استفاده از رژیم غذایی مناسب از بروز دیابت جلوگیری کنیم بنابراین غذاهایی که حاوی فیبر بالایی هستند باید در رژیم غذایی افراد دیابتی قرار گیرند
جو نیز به خاطر محتوای فیبر بالایش برای این بیماران عالی است. دانه جو حاوی ویتامین‌های ضروری و مواد معدنی است و می‌تواند جذب گلوکز را کندتر کند. مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۶ نشان میدهد که مصرف جو در افرادی با مقاومت به انسولین می‌تواند سطح گلوکز را کاهش دهد

از بیماری‌های قلبی و سرطان پیشگیری می‌کند جو حاوی انواع متعددی از مواد مغذی گیاهی همچون لیگنان است که در بدن به لیگنان پستانداران تبدیل می.شود یکی از این لیگنانها آنترولاکتون نام دارد که به پیشگیری از سرطان و سایر سرطان‌های هورمونی و نیز بیماری‌های قلبی کمک می کند. 

از بروز آسم جلوگیری می‌کند

قبل از اینکه به فکر خرید جو بیفتید انواع آن را مد نظر داشته باشید. انواع مختلفی جو وجود دارد که دارای ارزشهای تغذیه ای متفاوتی هستند. جوی کامل سبوس دار دارای بیشترین ارزش تغذیه ای است و می‌تواند برای افراد بسیار 
مفید باشد.

برگرفته از کتاب نیم نگاهی به طب اسلامی سنتی نوشته عبدالعلی حسین پور

0 نظرات

ارسال نظرات